• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Знову застуда ?! Як захистити дитину від вірусів

Знову застуда ?! Як захистити дитину від вірусів

2019-01-30

/Files/photogallery/745/Без названия (3).jpg

Багато батьків вважають, що знають про захист від грипу та гострих вірусних захворювань все. Але і вони не застраховані від помилок, які можуть призвести до зараження.

Помилка думати, що, тільки лише ізолювавши дитини від колективу, можна надійно захиститися від хвороби.

Звичайно, від вже хворих дітей і дорослих заразитися грипом і ГРВІ неважко. Але крім повітряно-краплинного способу є як мінімум ще два шляхи передачі захворювання, а саме повітряно-пиловий і побутовий. Віруси дуже живучі. Не забувайте про правила особистої гігієни і частіше проводьте вологе прибирання в приміщенні.

Вакцинація - рекомендований ВООЗ спосіб профілактики грипу. Склад вакцини змінюється щороку відповідно до прогнозу ВООЗ про ті штами грипу, які будуть активні в новому сезоні.

Своєчасно робіть щеплення дітям. Правда, зараз, в розпал небезпечного сезону, робити це вже пізно. Імунітет проти вірусу грипу формується протягом 21 дня. А ось зроблене у вересні - жовтні щеплення дозволяє знизити ризик зараження грипом більш ніж на 70%.

Емоції і настрій також впливають на імунну систему людини, знижуючи або підвищуючи її опірність інфекціям. Слідкуйте, щоб дитина не перевантажувалась фізично і розумово, достатьно висипалась, більше рухалась, правильно харчувалась, дихала свіжим повітрям.

Батьки, будьте обережні та вчасно звертайте увагу на стан здоров`я ваших малюків. При перших ознаках застуди – звертайтесь до лікаря! Здоров`я дитини – це найцінніший скарб!

Кiлькiсть переглядiв: 191

Коментарi