• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Логопедичні ігри та вправи вдома з батьками

Логопедичні ігри та вправи вдома з батьками

2019-10-31

/Files/images/118862_or.jpg

Логопедичні ігри та вправи вдома з батьками

Ігри на розвиток слухової уваги, сприймання, пам'яті

«Що ти почув»

Дитина тихо сидить в кімнаті. Запропонуйте заплющити очі й послухати вулицю. Через деякий час дозвольте розплющити очі, та розпитайте дитину про її враження. Можливо вона почула гудок машини або сміх дітей, можливо - голос пташки чи ваше дихання.

«Де плескали в долоні»

Дитина стоїть посеред кімнати з заплющеними очима. Ви тихенько станьте в будь - якому кутку кімнати, та плесніть в долоні. Дитина, не відкриваючи очі повинна показати напрямок, звідки вона почула сплеск.

«Відгадай, хто покликав»

В цій грі беруть участь не менше 3 дітей або членів сім'ї. Дитина стоїть посеред кімнати з заплющеними очима. Хто - не будь з інших гравців повинен покликати її. Дитина відгадує, хто саме її покликав.

«Доручення»

Дитина сидить на відстані 5-6 метрів від дорослого. У вас на столі покладені різні іграшки. Ви чітко, середньої сили голосом звертаєтесь до дитини: "Візьми м'ячик і поклади його на килим" або: "Візьми зайчика і посади його на стілець". Потім даєте завдання тихим голосом.

«Запам'ятай слова»

На столі під серветкою лежать предметні картинки або іграшки. Ви пропонуєте дитині послухати два-три слова-назви, запам'ятати їх, а потім знайти на столі відповідні картинки (іграшки).

Кiлькiсть переглядiв: 372

Коментарi